Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΚΟΧΛΙΑΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ


               1 Ακρως απαγορευμενα ειναι το τεννις ,γκολφ ,οι αγωνες ταχυτητας.
          Εδω θα πρεπει να ειναι προστατευμενα ασφαλως τα εξωτερικα τμηματα του κοχλιακου[κεραια,μικροφωνο,επεξεργαστης],και θα πρεπει να αποφευγονται τα χτυπηματα σαυτα,το νερο και η αμμος.
               
                2  Εντονα παιχνιδια .ποδοσφαιρο βολευ.εδω συνισταται η αφαιρεση των εξωτερικων τμηματων του κοχλιακου.

              3  Παιχνιδια που το παιδι ερχεται σε επαφη με χτυπημα[πχ μποξ]
               

               4 Γυμναστικη  Κολυμβηση,Καταδυσεις δεν προκαλειτε προβλημα εφοσον και εδω εχουν αφαιρεθει τα    εξωτερικα τμηματα.

             5   ΜΠΑΛΟΝΙΑ......   Δεν  θα πρεπει να τριβουν τα μπαλονια πανω τους ,διοτι δημιουργουν
                 στατικο ηλεκτρισμο

               6   Στις περιπτωσεις θυελλας
                    α... εαν το παιδι βρισκετε εξω θα πρεπει παλι να αφαιρεσει τα εξωτερικα τμηματα.
                           γιατι περιεχουν μεταλλο.
                      β...εαν ειναι μεσα στο σπιτι και ακουγονται δυνατες βροντες ,επειδη οι ηχοι ειναι
                          εκκωφαντικοι ,πρεπει και εκει να αφαιρουνται τα εξωτερικα τμηματα.


                     ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

       Κατα την απογειωση και την προσγειωση δεν θα πρεπει να φοραει το κοχλιακο.
θα πρεπει να προσεχει να μη βρισκετε κοντα σε μαγνητικα πεδια,και θα πρεπει να ενημερωνεται ο ιατρος εαν για καποιο λογο συστησει μαγνητικη τομογραφια.


                           ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΩΦΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
                 ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ  ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ,
                ΓΙΑΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΛΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ
          ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΗΧΟΥΣ.
                ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ.

2 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνω με κάποια απο αυτά!

    Το τέννις επιτρέπεται , απλά θέλει προσοχή να μη χτυπήσεις στο κεφάλι ( το οποιό ισχύει για όλους , κανεις δεν θέλει να φάει μπάλα στο κεφάλι του! )
    Το ιδιο ισχύει και για το γκολφ.Για τους αγώνες ταχύτητας , συμφωνώ ομως , γιατί το ρίσκο ειναι μεγάλο!

    Στα έντονα παιχνίδια , μπορείς να φοράς το κοχλιακό αλλα να προσέχεις να μη χτυπάς το κεφάλι σου , και να φοράς καλώδιο που να ειναι πιασμένο με τα ρουχα σου ωστε να μην σου πέσει και το ποδοπατήσουν , η αφαιρεση συνιστάται για να μην παθει ζημιά το εξωτερικό μηχάνημα απο τον ιδρωτα , αλλα με καθημερινή αφύγρανση σε μηχάνημα , επιτρέπεται, με καποια προσοχή, ειναι στην κρίση του καθενος!
    Γνωρίζω μποξερ, ραλιστες κλπ απο το εξωτερικο που εχουν κανει κοχλιακο εμφύτευμα και κανουν αφοβα οτι εκαναν και πριν , με μεγαλύτερη επιφύλαξη στο κεφάλι τους ομως.
    Στην γυμναστική το φοράει αφοβα , απλα με καλώδιο για αποφυγή πεσίματος/χασίματος , και με κορδέλα για να απορροφά τον ίδρωτα εαν ιδρώνει πολυ αυτος που το φοράει.Στην παραλια/κολυμβηση/θαλασσα εφοσον κολυμπαμε δεν το φοραμε , αλλα εγώ το φοράω στο σκάφος άφοβα οταν δεν κολυμπω , με προσοχή σαν ενήλικας , ενα παιδάκι ειναι πιο απρόβλεπτο!
    Τα μπαλόνια κανονικα ναι απαγορευονται αλλα ο στατικος ηλεκτρισμος, το μονο που κανει σαν ζημιά ειναι να 'σβησει' τις ρυθμίσεις απο τον επεξεργαστή και να μην ακουει το παιδι για λιγες μερες μεχρι να ξαναπάτε στον ακουολόγο για νέα ρύθμιση.

    Σε περιπτωση θύελλας : εαν ειναι εξω , αφαιρουνται τα εξωτερικα μηχανηματα , ναι , αλλα λογώ της βροχής συνήθως , και για να μην εχει πρόβλημα.
    Μεσα , δεν αφαιρειται εφόσον δεν απειλει την ακεραιοτητα του παιδιου , γιατι η ρύθμιση ειναι ακριβώς όσο αντέχει το παιδι και οι πιο δυνατοι ήχοι χαμηλώνονται , απλα τρομάζει το παιδι..θα επρεπε να το φορα εκτος κ αν φοβαται παρα πολυ τις βροντές.Αλλα δεν υπάρχει φόβος ιατρικος δηλαδή.Εγώ σε θύελλες το φορεσα μεσα στο σπιτι και δεν επαθα απολύτως τίποτα.

    Αυτο περί της απογειωσης και της προσγειωσης ειναι μύθος.Ισχύει μόνο για τα εκμαγεία και τα απλά ακουστικά γιατι κλεινουν τον ακουστικο πόρο και δημιουργουν θέμα πιεσης στο τύμπανο.Αν ταξιδεψεις με κοχλιακο , δεν το αφαιρεις παρα μονο εκει που σου κανουν ερευνα , και ζητάς να σου κανουν σωματική αφου δειξεις ολα τα απαραιτητα ιατρικα χαρτιά.

    Στο τελευταιο συμφωνώ , για τα μαγνητικά πεδία.Επίσης να προσθέσω οτι το παιδι/ενήλικας πρέπει να φοράει ταυτότητα που να λεει οτι φοράει κοχλιακο και οτι απαγορευεται η μαγνητική τομογραφία και ο μονοηλεκτρικός καυτηριασμός , ώστε να το δουν οι νοσηλευτές του ασθενοφορου και να δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες.

    Εαν το παιδι γεννηθει κωφό , ναι , πρέπει να χειρουργηθει οσο πιο νωρίς γινεται , ειναι αλήθεια , αλλα αν χειρουργηθει πιο αργά απλα θα ειναι δυσκολοτερο και με πιο σκληρή δουλεια για το παιδι και τους γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω οτι οι καταδύσεις επιτρέπονται μεχρι μόνο 15 μέτρα βαθος , πιο κάτω δεν επιτρέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή